Haarverzorgings tips

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van je weave haar genieten. Weave banen zitten d.m.v. diverse bevestigingstechnieken vast aan je eigen haar, het haar heeft dus extra verzorging nodig.
Belangrijk om te weten is dat de verzorging verschilt met die van je eigen natuurlijke haar. Het haar wordt immers niet meer gevoed door de natuurlijke oliën die normaal gesproken vanuit de hoofdhuid in je haar komt.
Alle haar weave zijn in feite dode haren die voeding, verzorging en bescherming nodig hebben, wil je je weave dus in goede conditie houden dan is een goede verzorging echt noodzakelijk.
Je kunt dit doen door middel van een goede conditioner en shampoo, deze zorgen ervoor dat het haar lekker zacht blijft en de conditioner voedt het haar na het wassen.
Vooral de conditioner is belangrijk, want shampoo droogt het haar uit, het is dus zeer belangrijk om het haar na het wassen te behandelen met een goede conditioner.
Het haar voor het wassen goed uitborstelen ! Was het haar 1 of 2 x per week
Als je een weave met krullen hebt kunt je een een leave in conditioner of lichte olie gebruiken om de krullen mooi te houden
Het lijkt misschien een hele klus om je eigen en je weave haar te verzorgen, maar met de juiste verzorgings producten valt het allemaal best mee.

Weave haar dient iedere dag goed uitgeborsteld te worden
Gebruik de juiste borstel voor je weave, het beste een borstel met grote zachte tanden.
De borstel moet soepel door het haar heen kunnen glijden, zorg dat je niet te hard aan de weave trekt.
Overdrijf ook niet met te veel borstelen, 1 keer per dag goed borstelen om klitten te voorkomen is voldoende.
Begin bij het borstelen aan de onderkant en ga dan langzaam omhoog.
Wat ook goed is is dat je regelmatig zorgvuldig met je vingers door het haar heen gaat.
Pas goed op met zwemmen of bezoek aan de sauna, ga nooit met los haar zwemmen of de sauna bezoeken

Voordat je de weave gaat zetten
Bereid je haar goed voor voordat je de haar weave gaat zetten.
Zorg ervoor dat je je haar goed hebt gewassen en dat je er het liefst een proteïne conditioner in hebt gedaan.

Als je de weave weer verwijderd
Als je de weave hebt verwijderd kam dan altijd eerst je eigen haar goed uit voordat je het gaat wassen, dit om knopen te voorkomen.
Geef bij voorkeur als je het weave haar hebt verwijderd je eigen haar een proteïne behandeling.
Wacht indien mogelijk 1 a 2 weken voordat je weer nieuwe weave in je haar zet, dit geeft je de gelegenheid om je eigen haar weer van de nodige vitamine en vocht te voorzien.
Ga dus gerust eens 1 a 2 weken zonder een weave de straat op, dat zal je eigen haar goed doen!

Mix niet zomaar verschillende soorten haar door elkaar!
Als je oud of overgebleven haar samen gebruikt met nieuw gekocht haar zorg er dan wel voor dat het haar van dezelfde soort is, het kan anders gaan klitten.

Laat je weave niet te lang in het haar zitten
Haar weave dat los zit en er bijna dreigt uit te vallen is heel slecht voor je eigen haar en kan leiden tot haaruitval van je eigen haar. Laat je weave liever niet langer dan twee maanden in je haar zitten.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

haarklit

Haarklit

Het wil niet zeggen dat, ondanks het feit dat u Remy Haar Weave gebruikt, het haar niet kan gaan klitten.
Klitten zijn ronduit irritant en lastig te verwijderen. En ook je haar klitvrij houden is een frustrerende opgave.
Indien u uw haar, zowel uw eigen natuurlijke haar als Remy Haar Weave, niet goed verzorgd kan uw haar gaan klitten.

Het gebruik van een goede conditioner kan niet genoeg worden benadrukt. Haar dat wordt voorzien van een goede conditioner blijft zacht en soepel en biedt zodoende weerstand tegen klitten.
Een goede conditioner vlakt namelijk de schublaag van de haarschacht af en haren met een gladde schublaag haken simpelweg niet in elkaar vast.
Gebruik wel de juiste conditioner op de juiste manier. Niet alleen een crèmespoeling onder de douche, maar ook een leave-in conditioner na het afdrogen

Hierbij enkele tips waarmee u rekening moet houden:

Wees extra voorzichtig met je haar na het douchen. Wrijf het haar nooit droog met een handdoek, dit vergroot namelijk de kans op klitten.
Knijp zoveel mogelijk water uit het haar zodat het niet meer druipt en dep het voorzichtig droog met een handdoek maar u moet dus niet wrijven.
Wanneer je daarmee klaar bent, maak het haar dan wat luchtiger door met de vingers er door heen te kammen en breng eventueel verzorgings/stylingproducten aan, breng het in het gewenste model en laat het drogen.

Föhnen
Bij het drooogföhnen van het haar kunt u het best de koudste temperatuurstand gebruiken. Indien u toch met warme lucht wilt drogen gebruik dan bij voorkeur een keramische + ionische föhn.
Met de keramische en ionische föhns van tegenwoordig behoort het beschadigen van het haar door föhnen zo goed als tot het verleden.
Deze föhns zorgen voor een constante temperatuur en zijn daardoor zeer behoedzaam voor het haar.
Ook verminderen ze de statische lading van het haar.
Föhn altijd met de luchtstroom in de groeirichting van het haar zodat het haar niet in de war raakt, je kunt het best voorover buigen en je haar naar beneden hangend föhnen.
Houdt de föhn ongeveer 15 à 20 cm van het haar en beweeg de föhn constant.laag van je haar door voorover te buigen en je haar te föhnen met je haar naar beneden hangend
Of je nou je haar wilt föhnen of gewoon op laat drogen, is uiteraard je eigen keus, maar wat je ook doet haar is kwetsbaar is en moet voorzichtig behandeld moet worden.

Tijdens het slapen
Ga nooit met nat of vochtig haar slapen. Tijdens het slapen raden wij u aan om het haar in een vlecht te doen of het dragen van een hoofddoek of slaapmuts.
Door het wrijven van uw haar tegen uw kussen en deken ontsaat namelijk klitvorming.
Indien u niet wilt slapen met een hoofddoek of slaapmuts dan kunt u het best een een zijden of satijnen kussensloop gebruiken.
Doordat satijn een gladde en zachte structuur heeft voorkomt het wrijving van het haar waardoor je ook weer klitten voorkomt.

Wat te doen indien u toch klitten in uw haar heeft gekregen.
Klitten lossen niet vanzelf op maar verergeren juist meer dus het allerbelangrijkste is dat u direct actie onderneemt.
Maak uw haar tijdens het ontklitten nooit nat met water, de klit zal hierdoor alleen maar sterker worden.
Maak gebruik van een ontklitter of olie (olijf of kokosolie). Hierdoor ontstaat er een gladde laag waardoor de haren van elkaar los komen.

Indien u uw haar onder de douche wilt ontklitten kunt u het beste gebruik maken van een goede haarconditioner in combinatie met een detangling kam.
Een detangling kam is een speciale ontklittings kam en is dus de perfecte kam om je haar te ontklitten zonder eraan te trekken, dit komt omdat de tanden ver uit elkaar staan.